- Wij werken met een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Dit is verplicht gesteld door de zorgverzekeraars. Het is een fysiotherapeutisch patiëntendossier wat alleen in een fysiotherapiepraktijk wordt gebruikt. Er is geen uitwisseling met andere praktijken tenzij u daarvoor toestemming geeft . Aan het begin van het jaar, en aan het begin van elke behandelserie zal in aanwezigheid van de patiënt dit dossier moeten worden ingevuld en tijdens een behandelserie moeten worden bijgehouden. Hierop worden wij gecontroleerd. Wij zullen er alles aan doen dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen.
- Ook vragen wij naar een geldig e-mailadres en of u mee wilt doen aan een tevredenheidsonderzoek. Hierop wordt u mogelijk een vragenlijst toegezonden door een onderzoeksbureau voor dit patiënt tevredenheidsonderzoek. In de uitkomsten van dit onderzoek heeft de zorgverzekeraar inzage en neemt dit mee in haar contracteerbeleid. Wij willen u dan ook vragen toestemming te geven dat de vragenlijst betreffende het tevredenheidsonderzoek naar u wordt toegezonden. In de meeste gevallen gebeurt dit per e-mail. U bent niet verplicht deze in te vullen, maar u helpt daarmee onze praktijk . De uitkomsten worden geheel geanonimiseerd ter beschikking gesteld. Heeft u zelf geen internet, geef dan een e-mailadres op van familie- kennissen waarop u de vragen kunt beantwoorden (optioneel), in enkel geval kan u schriftelijk een vragenlijst worden toegezonden, maar alleen als u dat wilt. U heeft ook het recht niet mee te willen doen aan het tevredenheidsonderzoek. dat zal worden opgeslagen in het EPD
- Bij het starten van een (nieuwe) serie fysiotherapie met chronische indicatie zullen eerste 20 behandelingen komen te vallen onder de aanvullende verzekering. Ingeval dat uw budget van de aanvullende verzekering ontoereikend is, zullen alle behandelingen tot en met de 20e keer bij de patiënt zelf in rekening worden gebracht. Alle niet-chronische series starten in het nieuwe jaar opnieuw. Niet chronische series zijn meestal maximaal een jaar geldig. In enkel geval kan u de niet gebruikte behandelingen meenemen naar het volgende jaar. Hierbij verwijzen we u naar uw polis voorwaarden. Chronische series (na de 20e keer) lopen gewoon door de jaarwisseling heen en zijn op een paar uitzonderingen na ongelimiteerd. Deze vallen onder de basisverzekering. Hiervoor berekent de zorgverzekeraar wel het jaarlijks eigen risico. Vraag hiervoor bij uw fysiotherapeut.
- Alle aandoeningen die gediagnosticeerd zijn met reuma en reuma achtigen (bv M. Bechterew, M. Scheuermann, Sjögren enz) en osteoporose (ook die met wervelfractuur) zijn door de politiek van de chronische lijst afgehaald. Bij Reumatoïde artritis wordt een uitzondering gemaakt als er sprake is van ernstige beperkingen. Een en ander is ter beoordeling van de medisch specialist.
- Artrose van knie /heup staat wel op de chronische lijst. Dit is eenmalig 12x, mts vergezeld door een verwijzing van huisarts of specialist. Dit gaat zonder de verplichte 20 x aanvullend.
- Claudicatio intermittens (Peri articulair vaatlijden) is wel een chronische aandoening waarvan er maximaal en eenmalig 37 x worden vergoed. Ook hier is een verwijzing van een arts noodzakelijk en vervalt de eis van 20x aanvullend. DEZE AANDOENING BEHANDELEN WIJ NIET MEER. U zal op zoek moeten gaan naar een andere fysio praktijk….
- Indien blijkt dat de aanvullende verzekering niet toereikend is, moeten wij de behandelingen die niet vergoed worden de patiënt zelf in rekening brengen. Wij verwijzen hierbij naar onze betalingsvoorwaarden. Als u aanvullend verzekerd bent bij CZ, en uw budget is niet toereikend gebleken, zal CZ zelf bij u de afgewezen behandelingen in rekening brengen.
- Wij hebben voor 2025 met elke zorgverzekeraar een contract afgesloten.
- Wij vinden het ook een plicht van de patiënt zelf zich voldoende te verzekeren. CONTROLEER ALTIJD voordat u naar ons toekomt of u AANVULLENDE VERZEKERD bent en HET AANTAL KEER . KIJK UW POLIS NA om problemen achteraf te voorkomen. U kunt altijd een uitdraai krijgen van de verrichte behandelingen en de kosten. U kunt ook aan de fysiotherapeut vragen hoeveel behandelingen in uw aanvullende verzekering zijn afgesproken. Dit budget is voor ALLE paramedische behandelingen tenzij er in de polis duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de diverse paramedische disciplines en daarvoor elke discipline een apart budget wordt gereserveerd.
- Twee paramedische behandelingen op een dag worden niet vergoed. Uitzondering daarop is dat na een “intake en onderzoek” direct daar op een “behandeling” mag worden gerekend.
- Een tijdslimiet per behandeling wordt niet meer aangegeven. Meestal is dit 2-3 behandelingen per uur.
- Oefenen/trainen ten behoeve van conditie komt NIET in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.
- Wij moeten (van de zorgverzekeraars) er naar streven ons behandeldoel te bereiken met zo min mogelijk behandelingen. Maar uiteraard voldoen wij aan onze zorgplicht. Hierbij worden wij vergeleken met andere praktijken.
- Bij alle vragen kunt u altijd bij ons terecht. We zullen ze naar vermogen proberen te beantwoorden
- Op het tevredenheidsonderzoek scoort onze praktijk altijd tussen 8 en 9 of hoger. Er daar zijn we trots op.
- Onze praktijk voldoet elk jaar aan de privacy wetgeving AVG , U kan worden gevraagd een toestemmingsformulier te tekenen waarin u zelf kan aangeven voor welke uitwisseling van gegevens u wel of geen toestemming geeft . Briefwisseling tussen zorgverleners onderling gebeurt middels zorgmail en zorgdomein (speciale versleutelprogramma’s) . zie verder de privacy policy
- Correspondentie naar andere zorgverleners gaat via zorgmail, zorgdomein, afgeschermde sites en Siilo. Dit zijn allemaal media die zijn versleuteld. Voor andere media vragen wij expliciet uw toestemming.
Gijs Tjaberings Ilona Hilarius Vera Jongejan